Прем'єр Японії і Зеленський планують зустрітися під час саміту НАТО, - ЗМІ

Прем'єр Японії і Зеленський планують зустрітися під час саміту НАТО, - ЗМІ

Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда і президент України Володимир Зеленський планують зустрітися під час саміту НАТО у середу, 12 липня.

Про це повідомило видання Kyodo News. Як зазначається, під час переговорів із Зеленським Кісіда, як очікується, висловить готовність посилити підтримку України. Йдеться про відновлення інфраструктури та економіки країни.

"Це буде перша зустріч двох лідерів відтоді, як президент Зеленський несподівано з'явився на саміті "Великої сімки" в Хіросімі в травні. У червні Кісіда провів телефонну розмову із Зеленським", - йдеться у статті.

Японія вже домовилася з Україною про створення системи зв'язку. Вона підтримає зусилля країни із відновлення територій, що серйозно постраждали від російської агресії.

"Японія має намір надати Києву поради і знання для відновлення зруйнованих регіонів на основі досвіду, отриманого під час сильного землетрусу 2011 року і цунамі, що послідувало за ним, яке зачепило північно-східну частину Японії", - пише Kyodo News.

Нагадаємо, уряд Японії ухвалив рішення надати фінансову допомогу сумою 5 млн доларів для українців, які постраждали від підриву Каховської ГЕС.

“Японський уряд має намір надати продовольство, воду, а також предмети гігієни та медикаменти через міжнародні організації, включаючи Всесвітню продовольчу програму та Дитячий фонд ООН”, – пише видання NHK.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, від вересня 2023 року у рф святкуватимуть перемогу над мілітаристською Японією, відповідні зміни російська влада внесла до закону “Про дні військової слави та пам’ятні дати росії”. Токіо, своєю чергою, висловило рф протест у зв’язку з цим кроком та попередило про можливі наслідки.

Головне