Правоохоронці встановили особу окупанта, який вкрав автівки цивільних на Київщині (відео)

Правоохоронці встановили особу окупанта, який вкрав автівки цивільних на Київщині (відео)

Правоохоронці встановили особу російського військовослужбовця, який вкрав автівки цивільних мешканців у Київській області на початку повномасштабного вторгнення.

Про це повідомила пресслужба Національної поліції України. Як зазначається, погрожуючи зброєю він разом з іншими загарбниками відібрав кілька автомобілів в українців. Потім у супроводі воєнної техніки автівки були вивезені на територію Білорусі. Росіянину оголосили про підозру.

Правоохоронні органи встановили, що в березні 2022 року в селі Катюжанка Вишгородського району Київщини військові армії рф під погрозою зброї відібрали автомобілі у місцевих. Відомо, що до цього причетний 35-річний уродженець Чеченської республіки рф.

Наразі співробітники Служби безпеки України розслідують кримінальне провадження за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни). Додатково було з'ясовано ще кілька аналогічних фактів, скоєних загарбниками з росії. Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, Офіс генпрокурора розслідує 18 кримінальних проваджень за фактами вбивств 38 військовополонених. За словами Андрія Костіна, серед підозрюваних – 97 підозрювані в умисних вбивствах. 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України затримала агента ФСБ, який збирав розвіддані для окупантів. Відомо, що у перші дні повномасштабного вторгення російської федерації на територію України чоловік допомагав ворогу отримати інформацію, щоб захопити Київ, коли зловмисник зрозумів вони не зможуть захопити столицю України, - “заліг на дно”.

Головне