Повернення людей, які виїхали за кордон - нереалістичний сценарій, - експерт

Повернення людей, які виїхали за кордон - нереалістичний сценарій, - експерт

Повернення людей, які виїхали за кордон - це "махровий популізм", який немає нічого спілього з реальним життям.

Таку думку виразив політолог, партнер комунікаційної агенції Good Politics Максим Джигун в ток-шоу "На часі".

"Поляки дали роз’яснення: для того, щоб вони екстрадували з Польщі громадян України, які виїхали після 24 лютого, на кожного із цих чоловіків має бути подання про міжнародний розшук. Після цього польська влада має їх знайти і доправити силоміць в Україну. Мені видається, що це взагалі нереалістичний сценарій", - зауважив він.

Нагадаємо, Польща та інші країни ЄС уже працюють над запитами про екстрадицію українців, які за хабарі допомагали українським чоловікам покинути країну. Частину таких  правопорушників Польща вже передає відповідним службам в Україні.

Деякі українські чоловіки нелегально виїхали за кордон вже після початку повномасштабної війни в Україні, щоб уникнути призову. Тепер Київ вимагає екстрадиції тих, хто допомагав у Польщі та інших країнах ЄС чинити ці правопорушення.

За дорученням президента Зеленського перевірити всі листки непрацездатності, видані військово-лікарськими комісіями після 24 лютого 2022 року, адже певні громадяни України могли отримати неправдиві документи.

За даними української влади, десятки тисяч чоловіків призовного віку незаконно виїхали за кордон, предʼявляючи, наприклад, куплені довідки про інвалідність.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Києві повідомили про мінування всіх ТРЦ.

Головне