Понад пів тисячі населених пунктів в 10 областях залишилися без електрики

Понад пів тисячі населених пунктів в 10 областях залишилися без електрики

Без електропостачання в Україні залишаються 527 населених пунктів у десяти областях країни. Відповідні дані станом на ранок понеділка, 20 листопада, наводить Міненерго.

Люди у понад пів тисячі міст, селищ та сіл сидять без світла з трьох ключових причин: наслідків негоди, ворожих обстрілів та технічних порушень.

  • Дніпропетровщина. Станом на сьогоднішній ранок світла немає у 17 500 абонентів, з них 1000 - залишились без електропостачання після обстрілів, решта - з технологічних причин.
  • Донеччина. В області на сьогодні знеструмлено 129 населених пунктів. За добу через російську агресію без світла перебувало близько 16 000 споживачів.
  • Запорізька область. Без електрики залишалося понад 22 000 споживачів, з них - більш як 13 000 через несприятливі погодні умови, решта - з технічних причин. Російським обстрілами було пошкоджено повітряну лінію 35 кВ, до її відновлення електрики приступлять як тільки дозволить безпекова ситуація. 
  • Миколаївщина. Погода стала причиною знеструмлення близько 6000 абонентів у 35 населених пунктах.
  • Одещина. Нині без електрики - більш як 2300 споживачів, загалом протягом доби світло зникало у понад 63 000 домогосподарствах. 
  • Полтавщина. Пориви вітру та налипання снігу привели до зникнення електрики у більш ніж 5600 сімей.
  • Сумщина. Майже 9000 в області залишаються без світла. З вказаного числа майже третина знеструмлена через обстріли з боку рф.
  • Харківщина. Російські нічні атаки по Боровій, Куп’янську та Вовчанську призвели до пошкодження електромереж. Через російські удари та обстріли в області без електрики 17 600 абонентів. 
  • Херсонщина. Більш ніж 8000 домогосподарств відключились в області через негоду та російські атаки.
  • Чернігівщина. Без електрики внаслідок пошкодження окупантами повітряної лінії понад 900 споживачів. За добу енергетикам вдалось повернути світло в оселі близько 100 000 людей. 

Нагадаємо, у Україні станом на ранок 20 листопада на повній потужності працюють усі дев'ять реакторів атомних електростанцій, які знаходяться на підконтрольній українській владі території країни. В "Енергоатомі" відзвітували про дострокове завершення ремонтних робіт не енергоблоках.

Як писав "Ми-Україна" раніше, попри санкції та тверді наміри ЄС відмовитися від російських енергоносії продаж газу продовжує приносити агресору величезні прибутки. Держави-члени боку за підсумками поточного року вже закупили у рф скрапленого природного газу (LNG, liquefied natural gas) на понад 6 млрд євро.

Головне