Понад 300 російських полонених з Курщини опинилися у вʼязниці в Сумах

Понад 300 російських полонених з Курщини опинилися у вʼязниці в Сумах

У Сумах пройшли 320 російських військових, яких взяли у полон Сили оборони України під час операції у Курській області, з них 80% — строковики. Про це повідомляє видання The New York Times.

Станом на 16 серпня, коли кореспонденти New York Times відвідали місце утримання, там перебував 71 військовополонений. Після обробки персональних даних бранців переміщують до спеціалізованих таборів.

Спілкуючись із журналістами, полонені розповідали про те, як покидали свої позиції або капітулювали під натиском українських сил у Курській області. Один із них, на імʼя Василь, поділився, що вижив, переховуючись три доби у березняку поблизу російського кордону, вкрившись гіллям та листям, перш ніж вирішив здатися.

Для укомплектування прикордонної оборони росія залучила молодих призовників, дехто з яких був мобілізований лише кілька місяців тому.

Нагадаємо, російське окупаційне військо протягом тижня атакувало Україну 40 ракетами різних типів, 750 керованими авіабомбами та 200 ударними дронами. Про це заявив президент Володимир Зеленський.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Генеральному штабі Збройних сил України підтвердили удар по комбінату "Кавказ" у Ростовській області рф.

Головне