"Полювала" на дрони ЗСУ під Авдіївкою і Бахмутом: засудили ще одну колаборантку

Інформаторка росії, яка "полювала" на бойові дрони українських військових під Авдіївкою і Бахмутом, проведе за ґратами 12 років.

Про це повідомила прес-служба СБУ в Telegram-каналі. Як зазначається, Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одну колаборантку. Вона коригувала російські повітряні атаки на позиції Сил оборони у прифронтових районах Донецької області.

"Контррозвідники СБУ затримали зловмисницю у січні поточного року. Нею виявилась мешканка селища Іверське Краматорського району, яку минулого літа спецслужба рф дистанційно залучила до розвідувально-підривної діяльності проти України", - йдеться в повідомленні.

При цьому за вказівкою окупантів жінка збирала інформацію про місця дислокації та переміщення українських захисників на Бахмутському і Авдіївському напрямках.

"Передусім ворожа інформаторка намагалась виявити бойові позиції артилерії, зенітно-ракетних комплексів та бойових дронів ЗСУ. Також агресора цікавили локації українських військових шпиталів, складів з боєприпасами та підрозділів радіо-електронної боротьби", - розповіли в СБУ.

Усі отримані відомості вона передавала ворожому "зв’язковому". Він перебував на тичасово окупованій частині Донеччини. Комунікацію вони підтримували через месенджери, а передачу розвідданих окупантам жінка здійснювала у вигляді текстових повідомлень і скріншотів в "Google Maps" з відмітками українських об’єктів.

Під час обшуку у зловмисниці було виявлено мобільний телефон із доказами листування з представником російської спецслужби.

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисницю винною за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Їй призначили покарання у вигляді 12 років в'язниці.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України затримала жителя Полтави. Він на початку повномасштабного вторгнення рф збирав інформацію про місця базування та переміщення українських захисників у Маріуполі. 

Головне