Польський сейм визнав геноцидом депортацію кримськотатарського народу 1944 року

Польський сейм визнав геноцидом депортацію кримськотатарського народу 1944 року

Польський парламент ухвалив історичне рішення, переважною більшістю голосів (414) депутати Сейму підтримали резолюцію, яка визнає депортацію кримських татар 1944 року актом геноциду. Документ має назву "Про вшанування пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу". Про це повідомила народна депутатка України Ірина Геращенко.

Це важливий крок у визнанні трагічних подій минулого століття та вшануванні пам'яті постраждалих. Рішення польського Сейму привертає увагу міжнародної спільноти до історичної несправедливості, вчиненої проти кримськотатарського народу.

Під час головування у сеймі були присутні лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, народні депутати України Ахтем Чийгоз та Микола Княжицький.

"Дякуємо керівництву та депутатам Сейму за це важливе рішення, яке визнає злочин керівництва СРСР", - написала Геращенко.

Нагадаємо, по всій Україні відкрили вже 27 центрів рекрутингу української армії. 27-й центр відкрили в Одесі.

Як писали "Ми-Україна" раніше, внаслідок удару російських військ по Торецьку Донецької області зруйнована пожежна частина. Про це повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій.

Головне