Польща та Литва скоро можуть закрити кордон з Білоруссю: подробиці

Польща та Литва скоро можуть закрити кордон з Білоруссю: подробиці

Польща і Литва скоро можуть закрити свої кордони з Білоруссю через розміщення у країні найманців ПВК "Вагнера" після їхнього невдалого перевороту в рф. Відповідну заяву зробив заступник міністра внутрішніх справ Литви Арнольдас Абрамавічус.

За його словами, наразі це питання перебуває на розгляді.

"Міркування реальні. Можливість закриття кордону існує", - заявив Абрамавічус.

В Литві неодноразово висловлювали занепокоєння через розміщення у Білорусі "вагнерівців". Влада країни вважає, що вони можуть спробувати перетнути кордон Білорусі з країнами-членами ЄС під виглядом людей, які шукають притулку.

"Це можуть бути якісь групи біженців, нелегальних мігрантів, яких перекидають, щоб викликати якісь заворушення", - вважає Абрамавічус.

У той же час віцепрем’єр Польщі Ярослав Качинський наголосив, що найманці "Вагнера" "перебувають у Білорусі не для розваги".

"Вони є там для того, щоб створювати різного роду кризи, насамперед спрямовані проти Польщі", - заявив польський політик.

Як повідомляли "Ми-Україна", Польща хоче найближчим часом у два рази збільшити свою кадрову армію. Це станеться через активність найманців ПВК “Вагнера” та російських солдатів у Білорусі.

Головне