Польща очікує від України розуміння, що у Варшави є власні інтереси — Дуда

Польща очікує від України розуміння, що у Варшави є власні інтереси — Дуда

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Варшава розуміє, в якій ситуації перебуває Україна і послідовно підтримує її на тлі війни, але очікує від українців розуміння того, що в Польщі є власні інтереси та зобов’язання. Про це повідомляє  РАР.

В інтерв’ю виданню Sieci журналісти запитали Дуду про заяву польського прем’єр-міністра Матеуша Моравецького про те, що Польща навіть всупереч рішенню Єврокомісії не погодиться на зняття блокади на імпорт українського зерна до Польщі після 15 вересня.

"Зрозуміло, що ми послідовно підтримуємо Україну в її захисті від російської агресі. Але друга річ, і це найважливіший обов’язок – стояти на сторожі інтересів республіки. А отже, захищати внутрішній ринок і ринок ЄС, який починається з нас. Також в наших інтересах визнати історичну правду в просторі між державами", - сказав Дуда.

Президента Польщі також запитали про заяву керівника Управління міжнародної політики Марціна Пшидача про те, що Київ нібито не цінує польську допомогу.

Як писали “Ми-Україна” раніше, російські окупанти вночі вчергове обстріляли Херсон, цілили по житлових кварталах. Ударів по обласному центру ворог завдав близько другої ночі. Минулої доби російська армія 83 рази відкривала вогонь по Херсонщині. По мирних містах, селищах та селах прилетіло майже 400 снарядів. Постраждало понад 20 осіб.

Головне