Польща та Литва розпочали спільні військові навчання у Сувальському коридорі

Польща та Литва розпочали спільні військові навчання у Сувальському коридорі

Литва та Польща розпочали спільні тактичні навчання Narsus Grifonas 24/II (Хоробрий грифон 24/II). В рамках цих тренувань військові відпрацюють оборонні сценарії у Сувальському коридорі. Про це повідомляє видання LRT.

В межах навчань "Brave Griffin 24/II" країни відпрацюють оборонні сценарії в коридорі за участі союзників з США та Португалії. Це будуть тактичні навчання з авіаційним елементом.

У ході навчань 1,5 тисячі військовослужбовців піхотної бригади "Жямайтія" спільно з союзниками випробовуватимуть оборонні сценарії у так званому Сувальському коридорі відповідно до двостороннього литовсько-польського "Оршанського плану".

Цей план у 2022 році підготували командувачі литовської та польської армії, більша його частина засекречена.

Нагадаємо, в Бериславі на Херсонщині через російську атаку постраждали двоє поліцейських. Про це повідомили в Нацполіції.

Як писали "Ми-Україна" раніше, голова Нацполіції Іван Вигівський заявив, що правоохоронні органи затримала підозрюваних в розстрілі патрульних на Вінниччині вночі 20 квітня. 

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.