Польща та Литва готові навчати українських військових на спільній платформі - Науседа

Польща та Литва готові навчати українських військових на спільній платформі - Науседа

Вільнюс і Варшава готові навчати військових української армії. Навчання можуть пройти на спільній платформі. Про це повідомили на трансляції пресконференції президента Польщі Анджея Дуди з президентом Литви Гітанасом Науседою.

Йдеться про використання бази, на якій розташовується Литовсько-Польсько-Українська бригада.

"Ми готові використовувати наші спільні платформи. Ми маємо в Польщі базу Литовсько-Польсько-Української бригади. Ми готові до навчання українських військових на базі цієї бригади", - заявив Гітанас Науседа.

ЛитПолУкрбриг зі штабом в Любліні була створена у 2014 році на базі військових підрозділів України, Польщі й Литви. У 2016 році вона пройшла сертифікацію і набула повної операційної спроможності. Вже наступного року ЛитПолУкрбриг завершила підготовку по стандартах НАТО.

Литовський президент додав, що вони з польським колегою відвідають бригаду вже 5 вересня.

Нагадаємо, генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі прибув на окуповану Запорізьку атомну електростанцію. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, урядовців, чию відставку не підтримали в Раді, чекає повторний розгляд із їхньою персональною присутністю. Про це повідомив голова Комітету з питань свободи слова Ярослав Юрчишин.

Головне