Братчук: У росіян є плани на Одесу, але Чорне море стане для них мертвим

Братчук: У росіян є плани на Одесу, але Чорне море стане для них мертвим

Кремль досі не відмовився від наміру захопити Одещину. Ворог регулярно нагадує про свої плани на Одесу, хоча нічого спільного з реальністю вони не мають.

Про це в ефірі "Ми-Україна" повідомив речник оперативного штабу Одеської ОВА Сергій Братчук.

"Ми розуміємо, що у ворога є плани на Одесу і про це згадується постійно. Що стосується ситуації наразі, то зрозуміло, що ця військово-десантна операція просто неможлива. Тому що ворог не має тієї компоненти для такої операції. Це суходіл, де переваги у ворога точно не буде”, - зазначив він. 

Братчук також нагадав і про наявність “фортець” - міст Миколаїв та Херсон. 

“Ми говоримо про те, що наші ВМС, наше узбережжя зміцнене не так, як це було до 24 лютого минулого року. Ми говоримо про "Нептуни", ми говоримо про "Гарпуни". Тому у випадку, якщо ворог буде висаджувати там морську піхоту чи повітряний десант, то Чорне море для них стане мертвим морем", - підсумував він.

Нагадаємо, в Україні від 8:30 в усіх областях лунає повітряна тривога, існує високий ризик завдання ворогом чергової масованої ракетної атаки. Очільник Одеської ОВА Максим Марченко повідомив про запуск окупаційним військом ракет. 

У зв’язку з загрозою ракетного обстрілу в Україні введені в дію часткові екстрені відключення електроенергії. Їх вводять для зменшення руйнування енергосистеми.

Як писав "Ми-Україна" раніше, російські окупанти вчергове обстріляли об’єкти енергетичної інфраструктури у двох областях, в результаті обстрілу в одному з регіонів постраждала людина.

Головне