П'ять посилок за секунду: Укрпошта переходить на автоматизоване сортування

П'ять посилок за секунду: Укрпошта переходить на автоматизоване сортування

Поштовий оператор "Укрпошта" повідомив про відкриття в столиці терміналу Київ Правий, спроможного завдяки автоматизованому сортуванню обробляти за добу 400 000 посилок або п'ять - за секунду. Як розповів гендиректор компанії Ігор Смілянський, далі у планах - автоматизувати процес ще у низці терміналів упродовж пів року.

Йдеться по потужності у Києві, Одесі, Харкові, Дніпрі, Хмельницькому та Львові. У найближчому майбутньому "Укрпошта" анонсувала запуск свого інноваційного термінала "Київ Лівий". 

"…І ще 14-16 таких терміналів, щоб ви могли отримувати посилки по Україні якнайшвидше. І це буде не колись – а протягом наступних … ні, не 2-3 тижнів, проте 3-4 місяців", - розповів Смілянський. 

Він додав, що ці кроки дозволять компанії позбутися жартів про повільну доставку.

"Є одна річ, за яку нас критикували навіть наші найвідданіші клієнти – це якість та швидкість доставки посилок. Ми, все ж таки, пошта. Але тепер всі ці жарти та історії про посилки зі швидкістю черепашок підуть у минуле", - зазначив CEO "Укрпошти".

Він додав, до завдяки автоматизації процесу доставка відбуватиметься на наступний день після відправлення у будь-яке місто на мапі України.

Нагадаємо, торік у листопаді Рада ухвалила закон, який дозволяє персоналу державного підприємства "Укрпошта" носити зброю.

Як писав "Ми-Україна" раніше, влітку 2023 року Кабмін схвалив експериментальний проєкт, згідно з яким "Укрпошта" отримала змогу переказувати пенсії та грошову допомогу одержувачам за кордон, які виїхали з України через війну.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.