Південна Корея погрожує КНДР міжнародним судом за відправку військ до рф

Південна Корея погрожує КНДР міжнародним судом за відправку військ до рф

Міністр закордонних справ Південної Кореї Чо Тхе Йол засудив розгортання північнокорейських військ на українському полі бою в підтримку росії, заявивши про можливі міжнародні наслідки для обох країн.

Про це повідомляє Yonhap.

“Ми рішуче засуджуємо незаконні дії росії та Північної Кореї і хочемо дати зрозуміти, що вони матимуть наслідки", - заявив Чо Тхе Йол.

Міністр зробив цю заяву на “Центральному форумі 2024”, підкресливши, що Північна Корея повинна усвідомлювати, що її дії можуть призвести до кримінальної відповідальності на міжнародному рівні. 

Він також наголосив, що Південна Корея не може підтримувати нормальні відносини з росією, доки та порушує Статут ООН та міжнародне право через своє вторгнення в Україну.

Міністр попередив, що Північна Корея може скористатися зміною політичної влади в США для серйозних провокацій. 

“Існує ймовірність того, що Північна Корея скористається періодом зміни режиму в Сполучених Штатах, щоб розпочати серйозну провокацію, прагнучи досягти драматичного ефекту”, - зазначив він.

Як писав “Ми-Україна” раніше, Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що у Пентагона є докази перебування північнокорейських військ у росії.

Головне