Під час ранкової атаки рф по Україні половина "Кинджалів" не досягла цілей, - Ігнат

Під час ранкової атаки рф по Україні половина

Під час ранкової атаки рф по Україні у суботу, 13 січня, половина аеробалістичних ракет "Кинджал" не досягла цілей. Йдеться про три ракети з шістьох запущених.

Про це заявив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Сьогодні ми бачили шість "Кинджалів", ми про них повідомляли. Половина точно не досягла цілей – це 100%", - наголосив речник Повітряних сил.

Крім того, Ігнат пояснив, що під час ранкової атаки, ймовірно, могло бути кілька фальш-цілей. Усього під час масованого обстрілу не досягли своїх цілей понад 20 повітряних цілей. Ігнат зазначив, що ці цілі або могли впасти на відкритій місцевості, або були підірвані у повітрі, або на них вплинула дія засобів радіоелектронної боротьби (РЕБ) українських військ.

"Добре, що російські ракети не лише протидію отримують Сил оборони, але дедалі гірше летять "точно в ціль", як вони пишуть. Ракети стають менш якісними та не долітають до своїх цілей", - додав речник Повітряних сил ЗСУ.

Нагадаємо, російське окупаційне військо вранці 13 січня атакувало Україну ракетами. Росіяни вдарили крилатими ракетами, "Кинжалами" та балістикою. Сили ППО працювали у низці областей, зокрема у Рівненській, Чернігівській, Полтавській та Кіровоградській. 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, російські війська обстріляли храм великомученика Димитрія Солунського в Станіславі Херсонської області. Відомо, що це був вже не перший обстріл зазначеної церкви.

Головне