Під час 58-го обміну з російського полону повернули українців, засуджених до довічного ув'язнення

Під час 58-го обміну з російського полону повернули українців, засуджених до довічного ув'язнення

Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими провів 58-й обмін, у рамках якого було звільнено 95 українських військових, які захищали різні регіони України.

Про це повідомляють в Telegram-каналі штабу. 

Координаційний штаб за дорученням Президента України, провів черговий обмін полоненими, під час якого додому повернулися 95 Захисників України. Серед них - нацгвардійці, військові моряки, воїни ЗСУ, прикордонники та представники Сил безпеки та оборони.

“Серед звільнених 69 солдатів та сержантів та 26 офіцерів”, - зазначають в штабі.

Особливість цього обміну полягає в тому, що серед звільнених є 48 українців, які отримали “вироки” від судової системи країни-агресорки: 28 засуджених до тривалих термінів та 20 - до довічного ув’язнення. Багато з них мають серйозні захворювання та наслідки катувань.

“Чимало наших звільнених хлопців мають серйозні захворювання та наслідки важких поранень, а також велику втрату ваги через катування та недостатнє харчування”, - йдеться у повідомленні.

Також висловлено подяку Об’єднаним Арабським Еміратам за допомогу в організації обміну.

Це вже 58-й обмін, і загалом за цей час з полону було звільнено 3767 українців.

Нагадаємо, серед повернутих Максим Буткевич, співзасновник Центру прав людини ZMINA та правозахисник.

Як писав "Ми-Україна" раніше, боєць “Азову” та один із захисників Маріуполя 30-річний Сергій Алєксєєвич повернувся з російського полону.

Головне