Перше засідання Ради НАТО-Україна на рівні головкомів відбулось без Залужного

Перше засідання Ради НАТО-Україна на рівні головкомів відбулось без Залужного

Перше засідання Ради НАТО-Україна у військовому форматі відбулось у середу, 17 січня. Захід відбувся на рівні командувачів Генштабів.

Як інформує пресслужба Місії України при НАТО, від імені Головнокомандувача ЗС України Валерія Залужного у засідання брав участь генерал-майор Сергій Салкуцан, який є військовим представником нашої держави в Північноатлантичного альянсі. 

"Він розповів про поточну ситуацію на полі бою, підкреслив пріоритетні потреби Збройних сил України, закликав збільшити поставки зброї, зокрема системи протиповітряної оборони та ракет", - йдеться у повідомлені.

За день до цього Залужний говорив з очільником Військового комітету НАТО адміралом Робом Бауером. Під час телефонної розмови сторони обговорювати поточну ситуацію на полі бою, тактику України та Організації Північноатлантичного договору в умовах повномасштабної війни. Також Залужний та Бауер торкнулись питання можливостей об'єднання технологічних зусиль нашої держави та Альянсу задля отримання перемоги над агресором.

Нагадаємо, минулого тижня Валерій Залужний зустрівся з командувачами напрямків та командирами бригад на Донеччині, Херсонщині та Запоріжжі. Головком у супроводі начальника Генштабу Сергія Шаптали кілька днів провів в зонах відповідальності ОСУВ "Таврія" та "Одеса".

Як писав "Ми-Україна" раніше, на прохання української сторони 10 січня було скликано чергове засідання Ради Україна-НАТО. Під час нього держави-члени Північноатлантичного альянсу виступили із засудженням нещодавніх масованих ракетних ударів рф по Україні та застосування агресором балістики північнокорейського виробництва, а також пообіцяли надати Україні озброєння на "мільярди євро" у поточному році.

Головне