Олещук: Україна відправила на навчання за кордон молодих пілотів зі знанням англійської мови

Олещук: Україна відправила на навчання за кордон молодих пілотів зі знанням англійської мови

Україна відправила на навчання до Великої Британії та Швеції молодих пілотів. Це випускники 2016 та 2023 років, заявив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук в ексклюзивному інтерв’ю "Ми-Україна".

"Я прийняв рішення, щоб у Велику Британію на навчання полетіли пілоти випуску цього року. Що стосується Швеції, туди поїхали молоді пілоти 2016 року з достатнім бойовим досвідом. Система підготовки досить гнучка, інструктори тестують кожного пілота, на що він здатен", - розповів Олещук.

При цьому він додав, що такі тести показали здатність двох українських пілотів опанувати F-16 за 4 місяці, а не за 32, як це було заявлено раніше.

Крім того командувач Повітряних сил наголосив, що усі українські пілоти, які вже вчаться на F-16, володіють англійською мовою.

"Ми протестували на своєму рівні пілотів. Перше, ми протестували їх на рівень знання англійської мови. Тому що ми розуміємо, знання англійської мови це ключове. Тому що тут не повинен працювати перекладач. Літак це швидкоплинно всі дії відповідно виконувати. Тому пілот повинен володіти англійською мовою на належному рівні. Тому всі пілоти протестовані. Є високий рівень, є середній, є дещо нижчий. Але ми відібрали пілотів, які вже навчаються", - зазначив командувач Повітряних сил.

Як повідомляли "Ми-Україна", раніше Микола Олещук розповів, що винищувач F-16 був в Україні і його тут випробовували.

Головне