Олег Ніколенко залишає посаду речника МЗС

Олег Ніколенко залишає посаду речника МЗС

Олег Ніколенко, який з листопада 2020 року обіймав посаду речника Міністерства закордонних справ Україні, оголосив про відставку. 

"Це був мій останній тиждень на посаді речника міністерства закордонних справ України. 3,5 роки, більша частина з яких припала на найважчу сторінку в історії нашої країни", — написав він.

Ніколенко висловив вдячність своїм колегами в Україні та за кордоном, а також особисто очільнику МЗС Дмитру Кулебі за "високу довіру".

"Разом ми вивели комунікації української дипломатії на глобальний рівень. Можемо пишатися, що нині наші підходи задають світові тренди, на них рівняються, вивчають та переймають в різних країнах світу... Після повномасштабного вторгнення рф наші дипломати говорили потужним проактивним голосом. Це було надзвичайно важливо як в контексті викриття злочинів росії, так і залучення міжнародної підтримки для нашої боротьби", - наголосив він. 

Ніколенко додав, що "розпочинає свій новий дипломатичний розділ".

Як відомо, до призначення у 2022 році на пост речника МЗС, Олен Ніколенко встиг попрацювати в посольстві у Лівії та у Постійному представництві України при ООН.

Як писав "Ми-Україна" раніше, напередодні, 7 березня, президент  Володимир Зеленський погодив кандидатуру Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії. МЗС України спрямувало британській стороні відповідний запит на агреман. Глава держави пояснив, що ексголовком сам обрав дипломатичний напрям, про що він повідомив президенту.

 

Головне