Окупанти в Криму всіма силами намагаються  захистити Кримський міст, - Плетенчук

Окупанти в Криму всіма силами намагаються  захистити Кримський міст, - Плетенчук

Окупанти в Криму кинули всі сили на те, щоб захистити Кримський міст. Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна" заявив речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук.

За його словами, щодня об'єкт "охороняють" не менше десяти кораблів та катерів.

"Їхньою основною задачею зараз є охорона Кримського мосту. Вони зосередили свої зусилля здебільшого на цьому об'єкті. Зараз там шість кораблів Прикордонної служби та чотири катери, тобто десять одиниць. Загалом останнім місяцем менше ніж десять одиниць там не перебуває. Хоча раніше це була одна-три одиниці. З півдня здебільшого його прикривають, але і з півночі є одиниця. В Азовському морі зазвичай одна одиниця перебуває. В акваторії Чорного моря десять кораблів і це трошки теж більше, ніж зазвичай останнім часом. Але вони перебувають в тій частині акваторії, яка знаходиться ближче до російських офіційно визнаних берегів", - зазначив Плетенчук.

Разом з тим він наголосив, що ракетоносіїв серед них немає.

Як повідомляли "Ми-Україна", супутникові знімки свідчать про те, що росіяни встановили новий проліт на Кримському мосту замість того, який було пошкоджено внаслідок української атаки надводних дронів 17 липня.

Головне