Окупанти змінили тактику обстрілів Харкова, - Синєгубов

Окупанти змінили тактику обстрілів Харкова, - Синєгубов

Російське окупаційне військо під час обстрілів Харкова застосовує дещо іншу тактику, аніж раніше. Ударів агресор тепер завдає посеред білого дня, розповів в ефірі марафону "Єдині новини" Олег Синєгубов. 

"Ворог дещо змінив тактику - б'є по Харкову вже вдень. Вчора завдав удару по майже центральній частині міста, там де знаходяться лише житлові будинки. 19 будинків зазнали пошкоджень та ще 13 автомобілів цивільних. Крім того, ворог наніс одночасно з тим ракетою С-300 удар по Індустріальному району. Внаслідок цих обстрілів постраждало п'ять людей і це диво, тому що це сталось вдень у густонаселеному районі, де завжди людно", - зазначив він. 

Після завдання ураження по обласному центру російська армія продовжила гатити ракетним озброєнням по Харківському та Богодухівському районах області. 

Цієї ночі противник не залишив поза увагою село Липці, що за 20 км від Харкова, та поцілив у місцеву електричну підстанцію. Цей населений пункт та декілька довколишніх залишились без світла. Синєгубов наголосив на тому, що після визволення Липців у 2022 році село постійно перебуває під ворожим вогнем та вчергове закликав місцевих евакуюватися. 

Голова ОВА додав, що найближчим часом буде прийматися рішення про примусову евакуацію людей з прикордонної зони Харківської області.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Харкові тривають планові відключення світла, загрози блекауту в обласному центрі наразі немає.

 

Головне