Окупанти облаштувати новий військовий полігон на Луганщині

Окупанти облаштувати новий військовий полігон на Луганщині

Російське окупаційне військо створило військовий полігон між селами Плугатар та Новоспасівка в Луганській області.

Про це повідомляє Луганська обласна державна адміністрація у Facebook.

На Біловодщині загарбники облаштували військовий полігон. У місцевості між селами Плугатар та Новоспасівка росіяни періодично проводять тренування особового складу. Місцеві жителі скаржаться, що втратили спокій.

Начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор повідомив, що в останні тижні ворог постійно атакує населені пункти, звільнені восени 2022 року.

"Окупанти б’ють по цих селах з усіх наявних видів озброєння. Залишатися цивільному населенню там вкрай небезпечно. Учора вмовили виїхати 35-річного чоловіка з Макіївки. У Красноріченській військовій адміністрації йому допомогли дістатися до Слов’янська та придбати квиток на потяг до Полтавщини, де луганчанин планує проживати надалі", - зазначив він.

Лисогор також повідомив, що на Куп’янському та Лиманському напрямках війська рф намагались відтіснити Сили оборони з позицій в районах Андріївки, Греківки, Макіївки, Невського та в Серебрянському лісі. Усі 12 атак були відбиті, і ситуація перебуває під контролем.

Російські війська 69 разів обстрілювали Невське, Макіївку, Стельмахівку та Куземівку з мінометів. Ще 29 разів вони використовували ствольну артилерію в районах Стельмахівки, Куземівки та Невського. Шість разів застосували реактивну артилерію, обстрілюючи Куземівку, Невське та Макіївку.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, російські окупанти протягом минулої доби понад 400 разів атакували Запорізьку область.

Головне