"Охматдит" оголосив тендер на зимову консервацію лікарні за майже 10 млн грн

Дитяча лікарня "Охматдит", пошкоджена внаслідок ракетного удару росії, оголосила тендер на проведення робіт із зимової консервації будівлі. Загальна вартість робіт складає 9,51 мільйона гривень.

Про це йдеться на сайті Prozorro.

На технічний нагляд буде витрачено 132 тисячі гривень.

Першочергові заходи щодо захисту будівлі від зовнішніх впливів мають бути завершені до 15 листопада. Подати тендерні пропозиції можна до 9-10 жовтня. Фінансування здійснюватиметься за рахунок коштів благодійного фонду "Таблеточки".

Роботи передбачають закриття віконних і дверних отворів, які були зруйновані під час ракетної атаки 8 липня, а також відновлення інженерних мереж.

"Також нам необхідно закрити інженерні мережі, які були також знищені. І потрібно зробити так, щоб ця будівля пережила цю зиму, враховуючи те, що ми продовжуємо тут надавати медичну допомогу", - зазначив виконувач обов'язків генерального директора "Охматдиту" Олександр Урін.

Нагадаємо, 8 липня росія випустила по українських містах, в тому числі по Києву 38 ракет різних типів. 

Серед них гіперзвукові "Кинджал" і "Циркон", дві надзвукові Х-22, а також 14 крилатих ракет "Калібр", що росіяни запускали з кораблів і субмарин, та 13 крилатих ракет Х-101. На момент атаки в лікарні перебувало 627 дітей.

На території дитячої лікарні “Охмадит” під час російської атаки зруйнована енергетична інфраструктура, що забезпечували електропостачання медичного закладу. Також ворожий удар знищив корпус, в якому маленькі пацієнти проходили процедуру діалізу, пошкоджено "хірургічні, онкологічні, соматичні відділення, відділення інтенсивної терапії, радіології та променевої терапії, операційний блок, дві реанімації та єдина в країні онкогематологічна лабораторія". Українці та бізнес зібрали майже 800 млн гривень на відновлення лікарні.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, через ворожу агресію в Україні постраждали 1169 об’єктів культурної спадщини.

Головне