Офіс генпрокурора: Росіяни розстріляли 16 українських військовополонених на Донеччині

Офіс генпрокурора: Росіяни розстріляли 16 українських військовополонених на Донеччині

Російські окупаційні війська розстріляли 16 українських військовополонених на Покровському напрямку. Про це повідомив Офіс Генерального прокурора.

Відомо, що воєнний злочин російська окупаційна армія вчинила в районі сел Миколаївка і Сухий Яр Покровського району.

На відео зафіксовано, що українські захисники, яких росіяни взяли в полон вийшли з лісопосадки.

"Після того, як вони вишикувались в шеренгу, окупанти умисно відкрили по них вогонь на ураження. Поранених, які подавали ознаки життя,  добили впритул автоматною чергою", - йдеться в повідомленні.

Дії окупантів є цинічним і грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікуються як тяжкий міжнародний злочин.

"Це наймасовіший відомий випадок страти українських військовополонених на лінії фронту. І це ще одне свідчення того, що вбивства та катування полонених — не випадковість, а цілеспрямована політика російського військового та політичного керівництва", — наголосив Генеральний прокурор Андрій Костін.

Нагадаємо, що бізнесмен на Закарпатті “купував” фіктивні деталі для дронів. Підробивши офіційні документи, йому вдалося ʼʼзаробитиʼʼ 3,7 мільйона гривень. 

Як писали “Ми-Україна” раніше, кабінет міністрів під час засідання 1 жовтня дозволив командирам військових частин призивати добровольців без участі ТЦК, щоб спростити процес мобілізації.

 

Головне

Україна уважно та з тривогою стежить за ситуацією у Лівані після рішення Ізраїля розпочати наземну військову операцію на півдні країни, заявили у Міністерстві закордонних справ України.