Обкрадали фури: злочинна банда з Полтавщини завдала збитків на понад 2 млн грн

Обкрадали фури: злочинна банда з Полтавщини завдала збитків на понад 2 млн грн

Злочинна банда з Полтавської області, яка обкрадала в низці регіонів фури, завдала збитків на понад 2 млн гривень. Про це повідомила пресслужба Кіровоградської обласної прокуратури в Telegram-каналі.

Як зазначається, банда працювала на території Кіровоградської, Полтавської та Дніпропетровської областей. Загалом було задокументовано 15 випадків злочинної діяльності групи з крадіжки майна з вантажних автомобілів.

Організатором групи виявився мешканець Полтавщини. До злочинів він залучив двох інших мешканців цього регіону. Обкрадання відбувались вночі під час руху автотранспорту. Вони ретельно готувались до своїх злочинів. Зокрема, заздалегідь орендували у різних автомобільних кооперативах по кілька гаражних приміщень. Там вони зберігали предмети, які їм потрібні були для вчинення крадіжки, та те, що вкрали. Для прикриття вони використовували автівку зі знищеними номерами вузлів та агрегатів. Крім того, вони змінювали номерні знаки.

Після обкрадання вони перевозили все на територію Полтавщини. Там накрадене збувалось за невисоку ціну. Загалом правоохоронці провели приблизно 30 обшуків. Було вилучено накрадене майно як з місць мешкання учасників злочинної групи, так і з місць збуту.

Також слідчі перевіряють, чи можуть фігурант бути причетними до скоєння схожих злочинів. Їм було оголошено про підозру за ч.4 ст.185 (крадіжка) КК України. Усім фігурантам обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

прокур1.jpg (172 KB)

прокур2.jpg (109 KB)

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, працівники ДБР разом із СБУ розкрили та зупинили масштабну схему ухилення від мобілізації. У її основі брали участь посадовці з дев'яти військкоматів із Києва й області.

Головне