Нова Зеландія надасть Україні $9,8 млн військової та гуманітарної допомоги

Нова Зеландія надасть Україні $9,8 млн військової та гуманітарної допомоги

На Саміті НАТО глава уряду Нової Зеландії Крістофер Лаксон анонсував новий пакет підтримки для України. Згідно з заявою, країна надасть допомогу на суму 16 мільйонів новозеландських доларів, що еквівалентно 9,8 мільйонам доларів США. Ця допомога включатиме як військову, так і гуманітарну складову. Про це повідомив посол України в Австралії та Новій Зеландії Василь Мірошниченко.

Під час проведення Саміту НАТО прем'єр-міністр Нової Зеландії Крістофер Лаксон оприлюднив рішення про виділення Україні допомоги загальною вартістю 9,8 мільйонів доларів. Цей пакет підтримки складається з двох частин: 3,68 мільйонів доларів призначено на військові потреби, тоді як 6,12 мільйонів спрямовуються на гуманітарні цілі.

У рамках військової підтримки Нова Зеландія розподілить кошти наступним чином: 2,45 мільйонів доларів буде спрямовано до "Коаліції дронів", ініціативи під керівництвом Великої Британії та Латвії. Додатково 1,23 мільйона доларів виділяється на забезпечення медичних потреб українських збройних сил.

Нагадаємо, російські окупанти продовжують тероризувати цивільне населення Нікополя щоденними обстрілами. Останній - із застосуванням артилерії - забрав життя однієї особи та поранив ще трьох.

Як писали "Ми-Україна" раніше, внаслідок масованої атаки росіян на Київ 8 липня загинули 34 людини. Про це повідомив очільник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

Головне