Норвегія вивчає можливість зупинки експлуатації вертольотів Sikorsky: в чому причина

Норвегія вивчає можливість зупинки експлуатації вертольотів Sikorsky: в чому причина

Норвегія напередодні, 29 лютого, тимчасово заборонила використання гвинтокрилів моделі Sikorsky S-92A і нині вивчає можливість повної відмови від їх експлуатації. Причиною послужила смертельна авіакатастрофа за участю такого вертольоту, пише Reuters. 

28 лютого в Північному морі біля узбережжя Норвегії впав гелікоптер, який виконував навчальне завдання для енергетичної групи Equinor. На борту перебувало шестеро осіб, п'ятеро з яких залишились живими. Один з членів екіпажу досі перебуває у критичному стані.

Управління цивільної авіації Норвегії (CAA), як пише видання, заявило, що "розглядає можливість припинення експлуатації S-92A". Ці транспортні засоби є основними для норвезької нафтової промисловості, саме ними на родовища та платформи та назад на землю доставляється весь персонал.

Причин авіакатастрофи ще не встановлені. Компанія Bristow - постачальника вертолітних перевезень - заявила, що повною мірою співпрацює з владою та займається збором всієї необхідної інформації.

Водночас Offshore Engineer годину тому повідомило, що норвезькі нафтова галузь вже відновила польоти Sikorsky S-92A на морські нафтові та газові родовища.

"Виходячи з діалогу з Управлінням цивільної авіації (CAA), немає жодних ознак того, що безпека вертольотів на континентальному шельфі знижена", - наводить видання слова виконавчого директора Equinor К'єтіля Хоув.
 
Місцеве Управління з розслідування безпеки, якому доручено встановити, що сталось з вертольотом,  заявило, що пошуки уламків транспортного засобу ще тривають. Проблема з їх виявленням полягає у тому, що вони перебувають на глибині кількох сотень метрів під водою.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 27 лютого стало відомо, що Україна розпочала переговори з Норвегією щодо укладення двосторонньої безпекової угоди.
 
 


 

Головне