Норвегія надасть Україні ще два ЗРК NASAMS

Норвегія надасть Україні ще два ЗРК NASAMS

Норвегія надасть Збройним силам України ще два зенітних ракетних комплекси NASAMS у рамках нового пакету військової допомоги.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони Норвегії на сторінці у Twitter. Як зазначається, уряд вирішив надати пакет підтримки NASAMS, що включає два додаткові центри управління вогнем, дві пускові установки та запасні частини.

"Це забезпечить витривалість, резервування і гнучкість і, таким чином, підвищить ефективність уже переданої Україні ППО", - заявив міністр оборони Бйорн Арильд Грам.

Напередодні Норвегія у співпраці зі США передала Україні дві укомплектовані системи NASAMS.

"Протиповітряна оборона є першочерговою потребою з українського боку. Україна потребує захисту від російської авіації та ракетних ударів", - зазначив міністр.

Нагадаємо, Норвегія надішле Україні ще одну партію мікродронів для розвідки Black Hornet. Йдеться про 1000 нових безпілотників. Ці дрони є на озброєнні в ряді країн-союзників, включаючи США і Велику Британію. Безпілотник використовується для розвідки та визначення цілей.

“Україна дуже задоволена попередніми норвезькими поставками цього типу розвідувальних безпілотників, які були розроблені у співпраці між Силами оборони Норвегії та Інститутом оборонних досліджень. Безпілотник, який отримав назву Black Hornet, виробляється в Норвегії, і зараз ми надаємо Україні 1000 нових наборів безпілотників”, – заявив міністр оборони Бйорн Арільд Грам.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Норвегія вирішила суттєво збільшити обсяг фонду військової допомоги Україні. Відповідне рішення ухвалив уряд країни. Так, Норвегія збільшила розмір фонду військової допомоги Україні до 10 млрд норвезьких крон. Також країна планує збільшити внесок у Фонд підтримки України при НАТО.

Головне