Німеччина та Польща домовились збільшити виробництво снарядів для України

Німеччина та Польща домовились збільшити виробництво снарядів для України

Німеччина і Польща планують розпочати спільну роботу над збільшенням виробництва боєприпасів. Про це повідомляє видання Wprost.

Цьому новому етапу партнерства між Альянсом та Україною буде присвячена конференція і Люксембурзі, яка пройде цього тижня. Зазначається, що делегати НАТО і України спробують зробити оборонні закупівлі для України швидшими, стійкішими і прозорішими.

НАТО має намір допомогти Україні привести власні оборонні закупівлі у відповідність передовій практиці членів Альянсу. Також у повідомленні вказується, що НАТО продовжить підтримувати Україну максимальною мірою на кожному етапі.

Пісторіус наголосив, що "підтримка української армії у війні проти росіян полягає не лише у постачанні боєприпасів, які "можна десь знайти". Міністр каже, що "потрібно нарощувати виробництво у Німеччині, Польщі та інших країнах".

Також Польща та Німеччина утворять "бронетанкову коаліцію" для України. Про це заявив міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш за результатами зустрічі з німецьким колегою.

"Більше партнерів уже висловили готовність долучитися до коаліції. Серед них Велика Британія, Швеція та Італія. Це одна з найважливіших коаліцій", - розповів він.

Вже 26 березня у Варшаві Польща та Німеччина активізують коаліцію бронетанкових засобів для підтримки України.

Нагадаємо, уряд зареєстрував у Верховній раді законопроєкт "Про внесення зміни до пункту 1 розділу ІХ "Прикінцеві положення" закону України "Про Державну прикордонну службу України. Про це повідомив постійний представник Кабміну у Верховній раді України Тарас Мельничук.

Як писали "Ми-Україна" раніше, РДК має намір продовжувати вести бойові дії на території російської федерації у довгостроковій перспективі. Про це заявив начальник штабу РДК Олександр Фортуна в інтерв'ю "Ми-Україна".

Він наголосив, що не буде говорити за Легіон "Свобода Росії" та СібБат, які також ведуть бойові дії на території рф. Однак РДК нині продовжує наступ в рф та не планує зупинятися у найближчому майбутньому.

Головне