Німеччина направила військові кораблі в Індо-Тихоокеанський регіон: яка причина

Німеччина направила військові кораблі в Індо-Тихоокеанський регіон: яка причина

Німеччина відправила два свої військові кораблі в Індо-Тихоокеанський регіон через напруженість у Південнокитайському морі, інформує Reuters.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус розповів, що загострення відносин між Китаєм і Тайванем загрожує свободі судноплавства і вільному проходу по торгових шляхах.

"Дивитися в інший бік, не демонструючи своєї присутності в Індо-Тихоокеанському регіоні на підтримку міжнародного порядку, заснованого на правилах, — це не варіант для Німеччини. Присутність має значення", - йдеться в повідомленні.

Варто зауважити, що Пекін вважає майже все Південнокитайське море своїм володінням, незважаючи на рішення міжнародного трибуналу про те, що Китай не має для цього правових підстав.

Нагадаємо, що балкер ALEXIS, який рухався маршрутом з України в Єгипет, 7 травня заблокував рух протокою Босфор. Вантажний корабель зазнав відмови двигуна після чого сів на мілину.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Китайський авіаносець "Фуцзянь" - третій корабель такого типу у складі ВМС КНР - вирушив у море у свої перші ходові випробування. Верф судно покинуло вранці 1 травня.

Головне