Нідерланди, Данія та Чехія обговорили варіанти поставки додаткових систем ППО в Україну

Нідерланди, Данія та Чехія обговорили варіанти поставки додаткових систем ППО в Україну

Лідери Нідерландів, Чехії та Данії провели телефонну розмову, під час якої обговорили можливість надання Україні додаткових засобів протиповітряної оборони.

Про це повідомив прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте.

"Зрозуміло, що зараз Україна потребує більше ресурсів для захисту від варварських авіаударів росії. З огляду на це, прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала, прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен та я обговорили телефоном можливості надання Україні додаткових засобів протиповітряної оборони", - зазначив Рютте.

Він також наголосив, що відвідав місто Харків разом з президентом України Володимиром Зеленським і бачив наслідки російських обстрілів, які призвели до руйнування житлових кварталів.

"Місто з більш ніж мільйонним населенням зазнає обстрілів майже кожен день. Ми разом з нашими партнерами зробимо все можливе, щоб надати додаткову підтримку Україні у сфері протиповітряної оборони", - підкреслив прем’єр-міністр Нідерландів.

Нагадаємо, російське окупаційне військо вночі 11 квітня здійснило по Україні черговий масований ракетно-авіаційний удар, застосувавши для ураження понад 80 засобів повітряного нападу. Ворог скерував по мирних українських містах 40 дронів-камікадзе та 42 ракети різного типу.

Доєднуйтесь до збору, на БпЛА "Сич" для підрозділів ГУР МОУ:

Посилання на банку:

https://send.monobank.ua/jar/35fgFkrftr

Номер картки банки:

5375 4112 1361 1622

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, російська армія вночі поцілила в два газові сховища України.

Головне