Не Запорізький: Лиховій назвав найгарячіший напрямок на фронті зараз

Не Запорізький: Лиховій назвав найгарячіший напрямок на фронті зараз

Запорізький напрямок важливий, але найважливіше зараз відбувається біля Авдіївки. Як пояснив речник речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій, увагу до подій на Запорізькій ділянці фронту "трохи перегріли журналісти".

"Зараз основні події в операційній зоні ОСУВ "Таврія" відбуваються все ж таки на Авдіївському напрямку і конкретно на Донеччині. На Авдіївці ворог провів перегрупування і включає в дію нові підрозділи на підсилення, з нашого боку є підсилення також. За вчора там було відбито 19 московських атак в районах сіл Степове, Ласточкине, Сєвєрне, Первомайське і Невельське. Там ворог хоче здобути певні успіхи, можливо до оцих їхніх "красних дат калєндаря", пов'язаних із 23 лютого і з трагічною для всіх нас датою 24 лютого", - пояснив він.

Лиховій додав, що і на Мар'їнському напрямку минуло бойової доби ворожі сили 14 разів намагалися прорвати оборону нашого війська.

"І по авіаударах, яких було 37,  і по бойових зіткненнях , і по артилерійських обстрілах - по всіх цих показниках - значний крен відбувається саме на Донеччину, а не на Запоріжжя. Хоча і на Запорізькому напрямку відбуваються активні бойові дії", - підсумував він.

Як писав "Ми-Україна" раніше, напередодні, 21 лютого, заступник командира 3 ОШБр Максим Жорін розповів, що наразі ключовий напрямок зусиль росіян - Ласточкине, вони туди перекидають як особовий склад, так і техніку. Успіхів на вказаному відтинку фронту армія рф не має. Українська лінія оборони, облаштована після відходу з Авдіївки, є стабільною. На відміну від ситуації в самому місті зараз у Сил оборони України, які там перебувають немає проблем з логістикою, зокрема доставленням БК.

Головне