"Не втрачаю надії": заарештований в росії репортер WSJ Гершкович написав листа батькам

Репортер видання The Wall Street Journal Еван Гершкович, якого у росії заарештували за обвинуваченнями у шпигунстві, надіслав батькам першого листа.

Як пише The Guardian, у листі на дві сторінки, написаному від руки та російською мовою, журналіст зазначив, що "не втрачає надії" та пожартував про тюремну їжу.

"Мамо, ти, на краще чи на гірше, добре підготувала мене до тюремної їжі. На сніданок нам дають гарячу пшеничну чи вівсяну кашу. Я згадую своє дитинство", - написав Гершкович.

Арештант також підтвердив, що отримав посилку, яку йому відправили його друзі з рф з туалетним приладдям, одягом та канцелярією.

Його батьки - Елла Мільман та Михайло Гершкович - втекли з СРСР у 1979 році. Минулого тижня вони розповіли, що сподіваються на позитивний результат справи. Також вони зазначили, що любов їхнього сина до росії залишилась незмінною. і

"Знаєте, це одна з американських якостей, які ми увібрали, бути оптимістичними, вірити в щасливий кінець. Але я не дурепа, я розумію, про що йдеться", - розповіла його мати.

У разі якщо Гершковича визнають винним, йому може загрожувати до 20 років за ґратами.

Нагадаємо, наприкінці березня в Єкатеринбурзі безвісти зник журналіст WSJ Еван Гершкович, який займався у місті написання матеріалу про “групу Вагнера”. Громадянин США понад добу не виходив на зв’язок. Згодом стало відомо, що ФСБ рф затримала Гершковича за підозрою у шпигунстві. Американця нібито зловили в момент спроби отримання ним “секретних відомостей”.

Пізніше у рф повідомили, що його було заарештовано рішенням Лефортовського суду до 29 травня

Як писав "Ми-Україна" раніше, за даними Bloomberg, російський диктатор Володимир Путін особисто дозволив взяти під арешт Гершковича.

Головне