Не помста за "Новочеркаськ": Ігнат прокоментував мотиви масованої атаки рф

Не помста за

Масований напад російських сил на Україну у п'ятницю, 29 грудня, не був відповіддю за знищений десантний корабель "Новочеркаськ". Його важко розцінити як помсту, оскільки такі атаки плануються за стратегічними та тактичними пріоритетами.

Таку позицію висловив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону "Єдині новини".

За його словами, у воєнний час атаки плануються з урахуванням стратегічних та тактичних цілей, а не відповідно до окремих подій, таких як знищення корабля.

"Розумієте, яка може бути помста? В нас війна фактично два роки скоро. Наша мета - знищувати їх, а їх мета - знищувати нас, як державу в цілому. Удари плануються відповідно до стратегічних й тактичних цілей. Вони планували в будь-якому разі, був би там той корабель знищений, чи ні. Вони б відстали від нас? Я думаю, що ні", - зазначив він.

Нагадаємо, 33 моряки російського великого десантного корабля "Новочеркаськ" вважалися зниклими безвісти після удару. Ще 23 особи були поранені, як писало російське видання Astra. на місці атаки були знайдені фрагменти обшивки та вузла кріплення ракети Storm Shadow. Корабель повністю вигорів і затонув.

Згодом у росії визнали загибель 74 та поранення ще 27 моряків під час ракетного удару по великому десантному кораблю "Новочеркаськ".

Влучний удар ЗС України по ВДК "Новочеркаськ" у Феодосії призвів до того, що окупанти поспіхом вивели звідти всі свої військові кораблі.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в 2023 році українці задонатили на ЗСУ втричі більше, ніж торік.

Головне