Не можна називати рф терористом і при цьому торгувати з нею, - Лубінець

Не можна називати рф терористом і при цьому торгувати з нею, - Лубінець

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що не можна з одного боку називати рф терористом, а з іншого - торгувати з нею. За його словами, світ має визначитися.

Про це він заявив в ефірі національного марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна". Таким чином омбудсман прокоментував запрошення представників росії на зустріч G20.

"Це нонсенс, коли президента країни, яка вбиває дітей та цивільних, захопила 20% території сусідньої держави, після ордеру на арешт від МКС запрошують на міжнародний захід, де збираються лідери 20 країн світу. І багато хто робить вигляд, що нічого не відбулося", - зазначив Лубінець.

Нагадаємо, лідери країн Групи 20 ухвалили спільну декларацію щодо питань, з якими стикається блок, зокрема, щодо війни в Україні.

“Завдяки наполегливій роботі всіх команд ми досягли консенсусу щодо декларації саміту лідерів G20. Я оголошую про прийняття цієї декларації”, – заявив очільник індійського уряду.

Раніше стало відомо, що країни G20 не можуть узгодити спільне комюніке, оскільки деякі країни-члени групи вимагали засудити війну росії в Україні, однак Москва це блокувала.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Міністерстві закордонних справ України відредагували підсумкову декларацію G20. У відомстві показали, яким чином країни Групи 20 повинні були сформулювати свою позицію у документі стосовно розв’язаної росією війни. Крім того в МЗС зазначили, що росію потрібно напряму називати агресором, а не узагальнювати.

Головне