НАЗК запросило СЕО міжнародних компаній-"спонсорів війни" до України

НАЗК запросило СЕО міжнародних компаній-

Національне агентство із запобігання корупції (НАЗК) запросило СЕО міжнародних компаній, внесених до списку "спонсорів війни", відвідати Україну. Це потрібно, аби вони побачили наслідки російської агресії.

Про це повідомила пресслужба НАЗК.

"Ми хочемо наочно показати міжнародному бізнесу, куди і на що йдуть податки, які він сплачує державі-терористу. Саме тому ми запрошуємо керівництво компаній за переліком спонсорів війни в Україну", - заявив голова НАЗК Олександр Новіков.

Як зазначається, запросивши CEO компаній-"спонсорів війни", НАЗК сподівається почути їхні публічні заяви щодо засудження російської агресії проти України. Також Агентство хоче побачити дії зі скорочення діяльності або їхнього виходу з ринку росії.

У НАЗК додали, що відповідна ініціатива цілком відповідає Керівним принципам ООН із підприємницької діяльності та прав людини. Відповідно до них, аби оцінити ризики прав людини, бізнес-підприємства мають, серед іншого, брати участь у змістовних консультаціях з потенційно постраждалими групами та іншими відповідними зацікавленими сторонами (Принцип 18).

Наразі у списку міжнародних спонсорів війни перебувають 33 компанії.

Нагадаємо, транснаціональну компанію зі США з виробництва кондитерських виробів, продуктів харчування та напоїв Mondelez International НАЗК внесло до списку міжнародних спонсорів війни в Україні. При цьому інтереси компанії, що має річний дохід близько 26 млрд доларів і працює в 160 країнах світу, на російському ринку представляє ТОВ “Мон’дэлис Русь”. Вона має три заводи:

  • фабрику “Більшовик” (печиво “Ювілейне”, OREO, “Ведмедик Барні” та крекери TUC);
  • виробництво в Покрові (шоколад Alpen Gold, “Повітряний”, Milka та батончик Picnic);
  • завод у Великому Новгороді (жувальна гумка Dirol і льодяники Halls).

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Парламентська асамблея ОБСЄ визнала росію державою спонсором-тероризму. Також ПА проголосувала за визнання терористичною організацією ПВК “Вагнера”. 

Головне