Навіщо Україна запускає дрони по росії: голова ГУР озвучив три ключові цілі

Навіщо Україна запускає дрони по росії: голова ГУР озвучив три ключові цілі

Очільник української військової розвідки Кирило Буданов в інтерв'ю The Economist прокоментував атаки українських дронів по території росії.

За його словами, такі атаки мають три головні цілі:

  • Перша - виснаження російської системи протиповітряної оборони;
  • Друга - виведення з ладу військового транспорту і літаків-бомбардувальників;
  • Третя - ушкодження російських виробничих потужностей (як, наприклад, атака на завод з виробництва ракетного палива у Тверській області).

Вторинна ціль - психологічна. Українські дрони над Москвою, Санкт-Петербургом та іншими містами рф мають "викликати почуття занепокоєння у населення та порушити нормальні економічні процеси всередині рф". Так, закриття великих аеропортів у російській столиці стало майже щоденним явищем.

Як відомо, лише вранці в суботу, 16 вересня, у трьох головних московських аеропортах “Внуково”, “Домодєдово” та “Шереметьєво” затримали щонайменше 42 рейси і чотири скасували.

Нагадаємо, в Повітряних силах ЗС України розповіли, що Україна нарощує засоби, якими збиває російські дрони. Мобільні вогневі групи, які є найбільш раціональним методом знищення “шахедів”,підвищують свою майстерність. На сьогодні, за статистикою,зенітно-ракетні війська є основними знищувачами ударних дронів рф та ракет.

Як писав "Ми-Україна" раніше, минулої ночі росіяни здійснили чергову ракетну атаку на Україну. Окупанти спочатку запустили дві групи ударних дронів (з території рф та окупованого Криму), а потім вдарили ракетами з з Волгоградської області рф. Всього загарбники випустили 24 дрони та 17 крилатих ракет.  Повітряні сили ЗСУ знищили 18 “Шахедів”.  А от ракети вдалося ліквідувати всі 17. Їх знищили у межах Дніпропетровської, Полтавської та Хмельницької областей.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.