Українським пілотам не потрібно буде "перенавчатись з нуля" для управління F-16, - Ігнат

Українським пілотам не потрібно буде

Українським пілотам не потрібно буде "перенавчатись з нуля" для управління новими типами авіаційної техніки.

Про це в ефірі "Ми-Україна" заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"Хочу наголосити, що нашим пілотам не потрібно перенавчатися з нуля на новий тип авіаційної техніки. Саме пілотування вони освоять швидко, треба просто збагнути, як це працює, перейти зі старої радянської техніки на автоматизовану техніку, тут треба перебудувати психологію", — розповів він.

Ігнат додав, що особисто спілкується з пілотами, які потраплять до першого потоку навчань й вони переконують його у тому, що зможуть опанувати винищувачі максимально швидко.

Нагадаємо, Нідерланди вже через декілька місяців готові розпочати навчання українських пілотів на сучасних винищувачах F-16. Про це заявила голова Міністерства оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен.

“Я щойно повідомила Палату представників про нову підтримку України. Ми розпочнемо навчання F-16 протягом кількох місяців”, – заявила міністерка.

Крім того, вона розповіла, що наразі Нідерланди разом з партнерами працюють над центром підготовки F-16.

“Ми також продовжимо зміцнювати українську протиповітряну оборону”, – наголосила Оллонґрен.

Нідерланди та Данія очолили авіаційну коаліцію з навчання українських пілотів на американських винищувачах F-16. Саме ці країни мають спеціальні авіатренажери.

Як писав "Ми-Україна" раніше, унаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС, у Херсонській області підтопленими залишаються 44 населені пункти. Площа підтоплених сільськогосподарських ділянок зменшилась на 600 гектарів.

Головне