НАТО не зацікавлений у заморожуванні ситуації на полі бою в Україні, - Столтенберг

НАТО не зацікавлений у заморожуванні ситуації на полі бою в Україні, - Столтенберг

Генсек Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг заявив, що НАТО зосереджений на тому, би мінімізувати ризик заморожування війни в Україні. Таким чином в інтерв’ю "Радіо Свобода" він відповів на питання про ймовірність, що лінія фронту буде заморожена.

"Я б обережно розмірковував про ймовірність такого сценарію. Вважаю, наша відповідальність полягає в тому, щоб переконатися, що цього не трапиться, щоб максимізувати ймовірність того, що до цього не дійде", - зазначив Столтенберг.

Він наголосив, що країни-члени Альянсу воліли б бачити Україну, яка має змогу деокупувати захоплені російськими окупантами території та відтіснити армію рф. Саме для цього українські союзники та партнери докладають максимальних зусиль для нарощування виробництва озброєння та боєприпасів.

Окрім того, сильна позиція України може створити умови для переговорів: " те, що відбувається за столом переговорів, нерозривно пов'язане з силою на полі бою", додав Столтенберг. Водночас він наголосив, що питання прийнятності умов для ведення перемовин з рф вирішуватиме лише українська сторона.

Нагадаємо, раніше держсекретар США Ентоні Блінкен попередив, що так званий “мирний план” Китаю по Україні може бути тактикою для “заморожування на місці” тих українських територій, які під свій контроль захопило російське окупаційне військо. Він наголосив, що “світ не повинен дати ввести себе в оману”. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, напередодні Столтенберг заявив, що Україна стане членом НАТО, однак станеться це лише після її перемоги у війні з росією.

Головне