Наступний у черзі Ту-95: Євлаш прокоментував перше збиття ТУ-22М3 та Х-22

Наступний у черзі Ту-95: Євлаш прокоментував перше збиття ТУ-22М3 та Х-22

Українські оборонці неба 19 квітня вперше збили російську надзвукову ракету Х-22 та літак ракетоносії такого озброєння ТУ-22М3. Речник командування Повітряних сил Ілля Євлаш назвав ліквідацію бомбардувальника "Вендеттою за атаку мирних міст".

Він також зазначив, що також протиповітряна оборона України сьогодні вперше збила дві ракети Х-22, які й випустив цей російський бомбардувальник.

"Звісно, що це комбо. Сьогодні в російських пропагандистських ЗМІ чорний день. Я думаю, вони сьогодні там будуть дуже-дуже не раді. Все буває вперше. Ми вперше збили свого часу "Кинджал", вперше збили "Циркон". Зараз ось вперше збили Ту-22. Ну, чекаємо тепер на Ту-95", – додав він в ефірі "Радіо Свобода".

Нагадаємо, під час масованого обстрілу 19 квітня російська армія запустила по Україні 22 одиниці ракетного озброєння та 14 дронів-камікадзе. Для ураження ворог застосовував ракети Х-101/Х-555, Х-59/Х-69, Х-22 та "Іскандери". Сили ППО впорались з 29 засобами повітряного нападу. У ранковому звіті ПС ЗСУ підтвердили причетність до знищення російського бомбардувальника ТУ-22М3 у Ставропольському краї. Це була спецоперація ПС ЗСУ та ГУР Міноборони.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Міноборони рф підтвердило втрату одного зі стратегічних бомбардувальників-ракетоносців Ту-22М3 19 квітня. Борт впав в районі хутора Богомолов Ставропольського краю. У ворожому оборонному відомстві заявили, що літак як раз повертався у пункт базування після "виконання бойового завдання", а впав через "технічну несправність".

Головне