NASA та SpaceX відмінили запуск Europa Clipper через ураган

NASA та SpaceX відмінили запуск Europa Clipper через ураган

NASA та SpaceX вирішили перенести запуск космічного апарата Europa Clipper, запланований на 10 жовтня, через наближення урагану "Мілтон".

Про це повідомляє Space.

"Очікується, що цього тижня ураган "Мілтон" вийде з Мексиканської затоки та рушить на схід до Космічного узбережжя. Сильні вітри та зливи прогнозуються в районі мису Канаверал та острова Мерріт на східному узбережжі Флориди", - йдеться у повідомленні NASA.

Команда місії забезпечила зберігання зонда у сховищі SpaceX.

"Безпека персоналу є нашим головним пріоритетом, і ми вживатимемо всіх необхідних заходів, щоб захистити космічний апарат Europa Clipper", - заявив старший директор із запусків у Програмі пускових послуг NASA Тім Данн.

Запуск зонда, який досліджуватиме Європу - супутник Юпітера, здійснять на ракеті SpaceX Falcon Heavy. Запуск можливий до 6 листопада.

Europa Clipper - флагманська місія NASA. Апарат на сонячних батареях вийде на орбіту Юпітера і виконає близько 50 прольотів повз Європу, щоб дослідити, чи є під льодовою поверхнею супутника місця, де може існувати життя.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, астрономи всього світу чекають на майже унікальне космічне явище - колись померла зірка вибухне з такою силою, що ненадовго засяє яскравіше за Полярну. Подіне явище відбувається приблизно раз на 80 років.

Головне