Намагався схилити українських чиновників до зради: ексміністру внутрішніх справ Захарченку повідомили про підозру

Намагався схилити українських чиновників до зради: ексміністру внутрішніх справ Захарченку повідомили про підозру

Працівники Державного бюро розслідувань висунули підозру колишньому міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку, який у 2022 році намагався підбурити деяких українських посадовців до державної зради. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Як повідомляє ДБР, одразу після повномасштабного вторгнення рф в Україну, він телефонував посадовцям України з пропозицією підписання договору з рф про "дружбу і захист", що означало добровільну здачу ворогу територій взамін зайняття "високих посад".

Захарченко виправдовував і визнавав правомірною війну РФ проти України, а також прославляв представників російської армії та збройних угруповань.

Тепер його підозрюють у діях проти основ національної безпеки України, а також проти миру, безпеки людства і міжнародного правопорядку (ч. 1, 2 ст. 111, ч. 3 ст. 436-2 КК України). 

При цьому, зрадник наголошував, що діє від імені керівництва рф. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, у Мирнограді після обстрілу російських окупантів під завалами опинився кіт, який напередодні врятував життя своїй господарці. 17 липня працівники ДСНС дістали його з-під завалів.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Японія розглядає можливість надання Україні кредиту на суму 3,3 мільярда доларів, джерелом фінансування цієї позики можуть стати відсотки, нараховані на заморожені активи росії. Про це повідомляє японське видання Kyodo.

 

Головне