Найбільше спроб незаконно перетнути кордон здійснюється через "зелену ділянку", - ДПСУ

Найбільше спроб незаконно перетнути кордон здійснюється через

Найбільше спроб незаконно перетнути державний кордон здійснюється через "зелену ділянку" між Румунією та Молдовою.

Про це заявив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі "Ми-Україна".

Загалом після 24 лютого минулого року затримано близько 14600 осіб, які за цим напрямком намагалися незаконно залишити межі України.

Крім того, від початку вторгнення викрито 220 злочинних груп, які займалися незаконним переправленням людей за кордон.

Це дані за час дії воєнного стану в Україні, уточнив речник Державної прикордонної служби України.

"Якщо говорити загалом про спроби порушення державного кордону, то ми не фіксуємо, що їх менше. В середньому близько 20-30 осіб щодня затримують за спроби незаконного перетину кордону. Це, переважно, чоловіки призовного віку", - додав Демченко.

Раніше Демченко заявив, що у середньому за добу прикордонники затримують від 20 до 30 порушників, які в незаконний спосіб намагаються перетнути державний кордон України.

Йдеться насамперед про чоловіків віком від 18 до 60 років.

“У середньому за добу прикордонники затримують до 30 порушників, які в незаконний спосіб намагаються перетнути держкордон. Зокрема чоловіків від 18 до 60 років. Це випадки поза межами пунктів пропуску (тобто по зеленій ділянці кордону) і в пунктах пропуску”, – сказав він.

За словами Демченка, на пунктах пропуску порушники намагаються використовувати підроблені документи. Але під час перевірки інспектори такі підробки виявляють.

Як писав "Ми-Україна" раніше, ДБР оголосило в розшук колишнього народного депутата від фракції ОПЗЖ Вадима Рабіновича. Його підозрюють у держзраді.

Головне