НАБУ наклало арешт на активи Коломойського на 48 годин

НАБУ наклало арешт на активи Коломойського на 48 годин

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) наклало арешт на активи колишнього бенефіціарного власника "ПриватБанку", бізнесмена Ігоря Коломойського на 48 годин.

Про це повідомила пресслужба Національного антикорупційного бюро. Як зазначається, правоохоронці також спрямували клопотання на арешт майна бізнесмена до Вищого антикорупційного суду.

Як пише пресслужба, 48-годинний арешт обумовлений необхідністю забезпечення можливої конфіскації майна чи спецконфіскації у разі обвинувального вироку суду.

Таким чином на підставі постанови директора НАБУ, погодженої керівником САП, арешт наклали на частки у статутному капіталі товариств. Ними Коломойський володіє прямо чи опосередковано. Зокрема, щодо акціонерних товариств, розрахунковою вартістю понад 3 млрд грвиень, а також на майже 1 тис. об’єктів нерухомого майна та понад 1,6 тис. транспортних засобів та суден. 

Нагадаємо, бізнесмену Ігорю Коломойському оголосили про нову підозру за розкрадання 9,2 млрд гривень у “ПриватБанку”. Як зазначається, 7 вересня детективи НАБУ за погодження керівника САП повідомили колишньому кінцевому бенефіціарному власнику ПАТ КБ “ПриватБанк” та п’ятьом членам організованої ним групи про підозру у заволодінні коштами банку на суму понад 9,2 млрд грн.

Дії осіб кваліфіковано за статтями 191, 209, 366 Кримінального кодексу України. 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, захист Ігоря Коломойського заявив, що вносити заставу за бізнесмена у розмірі майже 510 млн гривень не будуть. Про це адвокати заявили після засідання Шевченківського районного суду Києва.

Головне