НАБУ: Конфісковані у "газовій справі" Онищенка $600 тис передали розвідці

НАБУ: Конфісковані у

Конфісковані у 2016 році у так званій "газовій справі" Онищенка 600 тис. доларів передали Головному управлінню розвідки Міністерства оборони України.

Про це повідомила пресслужба НАБУ.

Як зазначається, готівку, на яку згодом суд наклав арешт, виявили під час обшуку індивідуального банківського сейфа довіреної особи народного депутата (2012-2019 рр.). Його підозрюють в організації схеми з розкрадання державних коштів при реалізації природного газу. Йдеться про той, який було видобуто в рамках спільної діяльності з ПАТ "Укргазвидобування.

"Внаслідок оборудки протягом 2014-2015 рр. держава зазнала збитків у сумі більш ніж 740 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Від початку широкомасштабної агресії з боку росії завдяки роботі НАБУ та САП на потреби українських військових передано загалом понад 1,7 млрд грн у вигляді майна та коштів.

Нагадаємо, НАБУ та САП з органами правопорядку Естонії та Франції викрили сімох осіб на заволодінні 450 млн гривень державного підприємства “Поліграфічний комбінат “Україна”. НАБУ і САП вручили підозру Максиму Степанову. Крім нього, підозри отримали ще чотири особи.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, НАБУ і САП оголосили про підозру народній депутатці та її помічниці у зв’язку зі зловживанням впливом. Як зазначається, нардепка разом зі своєю помічницею пообіцяли громадянину організувати виїзд за кордон за грошову винагороду. Вони повинні були забезпечити прийняття уповноваженим особами обласної військової адміністрації рішення про дозвіл на виїзд за межі України. 

Головне