На ТОТ Донеччини різко скоротилось населення: в ЦНС назвали причину зникнення людей

На ТОТ Донеччини різко скоротилось населення: в ЦНС назвали причину зникнення людей

Окупаційна влада Донеччини оприлюднила дані про різке скорочення населення регіону - майже на півмільйона осіб. Як пише Центр національного спротиву, офіційно це пояснюється буцімто масовою евакуацією до "безпечних" областей рф, проте це не так.

"Справа абсолютно не в цьому. Колаборанти не можуть визнати, що їхні фільтраційні заходи, які проводяться регулярно від початку повномасштабного вторгнення, стали причиною зникнення людей", - наголошують фахівці.

Між тим колаборанти ведуть облік тих, хто "безвісти зник при евакуації". Раніше ЦНС писав, що одним є таких осіб є місцевий зрадник з Антрациту Олексій Полозов, якому доручено "вести прихований облік втрат тих, хто вже покінчив з життям шляхом їх ліквідації Силами оборони України". Також було виявлено факт зникнення понад пів сотні людей, який росіяни "евакуювали" з Бахмуту на підконтрольну противнику частину Луганщини.

Центр національного спротиву нагадує про невідворотність покарання для всіх, хто співпрацює з окупантами. Організація закликає громадян надавати інформацію про колаборантів та ворожу діяльність через анонімний чат-бот, наближаючи тим самим звільнення окупованих територій.

Як писав "Ми-Україна" раніще, голова Луганської ОВА Артем Лисогор повідомив про критичну ситуацію на окупованих територіях області. Через аномальну спеку та постійні бойові дії кількість пожеж зросла до 60 на добу, охопивши 17 громад, подекуди вогонь вже дійшов до будинків людей. Водночас окупаційна влада офіційно визнала свою нездатність боротися зі стихією.

Головне