Палають Кремінські ліси, вогонь дійшов до будинків на ТОТ, - Луганська ОВА 

Палають Кремінські ліси, вогонь дійшов до будинків на ТОТ, - Луганська ОВА 

Голова Луганської ОВА Артем Лисогор повідомив про критичну ситуацію на окупованих територіях області. Через аномальну спеку та постійні бойові дії кількість пожеж зросла до 60 на добу, охопивши 17 громад. Водночас окупаційна влада офіційно визнала свою нездатність боротися з вогнем.

"У Антрацитівському районі постраждало понад 60 га унікальної екосистеми. Потужні пожежі охопили Кремінські ліси, а учора перекинулись на житловий сектор у Кремінній – у місті вигоріла ціла вулиця", - зазначив він. 

Водночас замість вирішення нагальних проблем, так звана "влада" зосередились на боротьбі з несанкціонованими сміттєзвалищами та вуличною торгівлею. Вони запровадили штрафи від 3000 до 70 000 рублів, ігноруючи реальні потреби населення у вивезенні непотребу та облаштуванні торговельних місць.

Замість вирішення нагальних проблем, росіяни посилюють репресії проти місцевого населення. У Троїцьку розпочалися обшуки в будинках людей, чиї діти працюють в державних органах України. Мешканців "забирають на підвали" та вивозять до Луганська, повторюючи сценарій Старобільська та Сватового.

Одночасно окупанти активізували так звану "націоналізацію" житла. У Міловому вже оголошено про конфіскацію двох будинків з ознаками "покинутого" житла. У Рубіжному та Сєвєродонецьку подібні списки публікуються регулярно.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Центр національного спротиву у червні повідомляв, що на тимчасово окупованій території Луганської області росіяни передають житло силовикам і мігрантам. Також окупанти активно використовують цивільні будівлі, зокрема житлові, для потреб військових, що призводить до примусових виселень мешканців з населених пунктів, наближених до лінії фронту. 

Головне