На території "Охматдиту" внаслідок "прильоту" зруйновані дві підстанції

На території

Енергетична інфраструктура Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" внаслідок російського ракетного удару 8 липня зазнала суттєвих руйнувань. 

Як розповів виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук, на території лікарні були повністю зруйновані дві підстанції, які забезпечували електропостачання медичного закладу. Компанія оперативно відреагувала на ситуацію, підключивши медзаклад до мобільних трансформаторних підстанцій.

"Ми зробили так, щоб це була постійна схема, принаймні без генераторів. Далі будемо дивитись, потрібно буде відновлювати і підстанції, і багато обладнання, оскільки це була інфраструктура лікарні, то будемо з місцевою владою визначатися", – зазначив він в ефірі “Громадського радіо.”

Як відомо, Служба безпеки України встановила, що удар по дитячій лікарні “Охматдит” з боку окупантів, був здійснений із застосуванням крилатої ракети Х-101.На місці трагедії знайдено уламки корпусу та руля цієї ракети, а також інші речові докази. Пізніше СБУ виявила нові докази, які підтверджують цей факт. 

Нагадаємо, в Міністерстві охорони здоров'я розповіли, що в мить влучання ворожого снаряду в будівлю "Охматдиту" там перебували 627 дітей. На сьогодні у вцілілих корпусах лікарні продовжують лікування 68 дітей.

Як писав "Ми-Україна" раніше, уряд України оперативно відреагував на трагедію в "Охматдиті", оголосивши про комплексний план відновлення лікарні та допомоги постраждалим. Держава зобов'язалася повністю відбудувати "Охматдит", розпочавши роботи негайно. На першочергові відновлювальні роботи вже виділено 100 млн грн.

Головне