На Таврійському напрямку за добу росіяни втратили майже дві роти, – Тарнавський

На Таврійському напрямку за добу росіяни втратили майже дві роти, – Тарнавський

На Таврійському напрямку за добу російські окупанти втратили вбитими та пораненими майже дві роти.

Про це розповів командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» генерал Олександр Тарнавський повідомив у Telegram-каналі.

"На Таврійському напрямку Сили оборони системно вибивають ворога та мають певний успіх, закріплюються на досягнутих рубежах", - повідомив Тарнавський.

За його словами, за останню добу втрати ворога вбитими та пораненими склали майже дві роти.

"Знищено 13 одиниць озброєння та військової техніки противника. Зокрема, вертоліт "Ка-52", РЕБ "Борисоглебськ", БпЛА "Орлан-10" тощо. Також було знищено Р/З ОВТ з ПММ три склади ворога", - зазначив командувач.

Нагадаємо, на лінії Лиман-Куп’янськ за минулу добу росіяни здійснили більш як 600 обстрілів та понад два десятки авіаційних нальотів на позиції Сил оборони України.

“Цей напрямок залишається лідером по артилерійських ударах ворога, 601 раз він обстріляв наші позиції з усіх типів та калібрів артилерії, відбулося п’ять ворожих штурмів та 22 авіанальоти”, – розповів речник Східного угруповання військ Сергій Череватий.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Збройні сили України просунулись від 350 метрів до 1,4 кілометрів на Бердянському напрямку. Водночас на Мелітопольському напрямку змін немає. У зв’язку з щільним мінуванням наші групи розгородження та штурмові загони здійснюють заходи щодо розмінування, завдають вогневого ураження. При цьому решта ударних підрозділів закріплюється на опанованих рубежах і перебувають у готовності до подальших наступальних дій.

Головне