На Тайвані кількість постраждалих внаслідок землетрусу перетнула 1000 осіб

На Тайвані кількість постраждалих внаслідок землетрусу перетнула 1000 осіб

Понад 1000 осіб постраждали внаслідок землетрусу магнітудою 7,2 бала на сході Тайваню. Кількість загиблих у стихії становить 9 осіб.

Про це повідомляє Reuters.

Пожежна служба Тайваню повідомила, що кількість поранених перевищила 1050, а 52 людини зникли безвісти.

Чимало людей змушені ночувати на відкритому повітрі після землетрусу через страх за своє життя. У регіоні вже зафіксовано понад 300 післятрусних поштовхів.

Крім того, ще близько 690 людей залишаються заблокованими або досі не виходять на зв'язок. Мова про мешканців готелю Silks Place Taroko. Місцева влада повідомила, що співробітники і гості готелю в безпеці, а ремонт доріг до нього майже завершений.

Крім того, частково зупинив роботу найбільший у світі виробник мікросхем

TSMC - основний контрактний виробник мікросхем Apple, перемістив персонал з певних районів. Менший місцевий конкурент United Microelectronics Corp. також зупинив обладнання на деяких заводах і евакуював певні об'єкти.

Тайванські компанії виробляють і збирають переважну більшість напівпровідників, які використовуються в пристроях від iPhone до автомобілів. На острові є заводи уразливих навіть до найменших поштовхів. Одна вібрація може знищити цілі партії напівпровідників.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у Києві затримали чоловіка, який незаконно перевозив в авто плямистих оленів.

Головне